Compact Curling är ett sällskapsspel som närmast går att jämföra med Curling i miniformat. Spelet är till och med rekommenderat av det Svenska Curlingförbundet.

Spelets innehåll

Compact Curling-spelet består av en spelplan som är 1,2 meter lång och fyra plaststenar i blå respektive orange.

Regler

Compact Curling är en förenklad form av riktig Curling, där man inte behöver sopa banan framför stenarna som glider. Spelet går ut på att skjuta stenarna i riktning mot målet. Spelet spelas av två spelare mot varandra, alternativt i två låg. Spelet spelas i åtta omgångar, med åtta stenar som ska skjutas iväg i varje omgång. Varje sten som är närmare mittcirkeln än någon av motståndarens/motståndarlagets stenar ger 1 poäng. Maximalt antal poäng man kan få under en omgång är således 4 poäng. Den som vann den senaste omgången börjar nästa runda.

Compact Curling är ett enkelt spel som går snabbt att lära sig. Spelet kan spelas av både barn och vuxna. Spelet är rekommenderat från 3 år och uppåt. Spelet går enkelt att bära med sig.

Spelets pris

Att köpa ett Compact Curling-spel kostar för närvarande mellan 100-150 kronor. Spelet säljs i många leksaksaffärer, samt i de flesta butiker på nätet som är inriktade på sällskapsspel.

Spelet säljs under varumärket Mindtwister.