Jenga är ett sällskapsspel som varit populärt under många år. Spelet har funnits i över 200 år och är lika uppskattat idag som när det introducerades. Spelet är uppbyggt av träklossar i samma storlek som sedan staplas på varandra så att det bildar ett torn.

Regler i Jenga

Den populära typen av Jenga är uppbyggt av 54 klossar. Spelet går ut på att varje spelare när turen kommer till denna med en hand plockar en träkloss någonstans i tornet och placerar den högst upp på tornet. Detta pågår och turen går över till den andra så länge tornet fortfarande står upp. När tornet rasar är spelomgången slut.

Hur många kan spela?

Jenga kan spelas av två eller fler spelare samtidigt.

Åldersgräns och speltid

Den rekommenderade åldern för att spela Jenga är från 6 år och uppåt. Det tar cirka 15 minuter att spela en omgång Jenga.

Namnet Jenga

Namnet Jenga härstammar från Swahili och från verbet ”kujenga” som betyder bygga.

Hur mycket kostar spelet och var kan man köpa det?

Jenga finns att köpa i de flesta välsorterade spel- eller leksaksaffärerna. Spelet går att köpa för cirka 200 kronor och uppåt.

Gör ditt eget Jenga

Om du inte vill lägga pengar på ett Jenga-spel så kan du enkelt göra ett eget. Domino-brickor passar bra som klossar, alternativt kan man såga till egna träklossar och spela med dem.