Keno är ett sifferspel som från början härstammar från Kina. Det är möjligt att spela olika former av Keno på ett stort antal casinosidor på nätet. I denna artikel kommer vi dock främst att fokusera på den typ av Keno som Svenska Spel erbjuder till sina spelare.

Så går spelet till

Det generella upplägget för Keno är att man ur ett bestämt antal nummer slumpar fram ett lägre antal ur dessa, där spelarna sedan ska pricka in så många som möjligt av numrena. Hos Svenska Spel har man totalt 70 nummer, ur vilka 20 nummer sedan slumpas fram. Spelare kan välja mellan 1-11 nummer med målet att få så många rätt som möjligt. Ju fler nummer man väljer att spela med, desto högre blir vinsterna.

På Svenska Spels hemsida väljer du sedan hur många nummer som du vill spela, och om du vill använda dig av Svenska Spels slumpfunktion eller om du vill bestämma numren själv. Du kan sedan välja att spela ett valfritt antal rader inför dragningen.

Färdiga paket

Om du vill spela ett antal rader inför dragningen, men slippa krånglet med att välja ut numren så kan du även köpa Svenska Spels färdiga Keno-paket. Dessa finns som Keno 30, Keno 60, Keno 120 och Keno 250.

Kung Keno

Kung Keno är ett tillägg till det vanliga spelet som kan ge lite högre vinster när man väl vinner. Bland de 20 numren som slumpas ut slumpas även ytterligare ett nummer som blir Kung Keno-numret. Om du valt detta Kung Keno-nummer får du alltså en betydligt högre vinst när du väl vinner.

Hur mycket kan man vinna?

Den maximala vinsten i Keno, med 11 nummer och ett Kung Keno-nummer som man prickar rätt, är 15 miljoner kronor. Den lägsta vinsten är 10 kronor (endast Keno) och 200 kronor med Kung Keno. Detta avser om man spelar på ett nummer. Där emellan går det att vinna ett stort antal olika vinster beroende av hur många nummer man väljer, hur många rätt man har osv. Med jämna mellanrum sker en så kallad Kenofestival, som innebär dubbla toppvinster. Under Kenofestivalen kan man alltså som mest vinna 30 miljoner kronor.

Spelstopp

Keno går att spela varje dag vilket gör att du inte behöver vänta på din spänning. Spelstopp för Keno är 18:25 på vardagar och vid 17:25 på helger. Dragningarna sker 18:50 på vardagar och kl 17:55 på helgen. Dragningarna visas i TV4. Om du inte hinner rätta under dragningen i TV så kan du även rätta din spelkupong i efterhand på Svenska Spels hemsida.

Spela online eller hos Svenska Spels ombud

Du kan spela Keno både på Svenska Spels hemsida, samt hos ett av Svenska Spels fysiska spelombud. Det kostar lika mycket att spela oavsett vilket alternativ du väljer. Men spelar du online så får du en bättre uppsikt över dina spel, som du även rättar lättare.

Större vinstchans genom att spela i bolag

Du kan samla ett gäng vänner eller bekanta och spela i bolag. På detta sätt ökar ni era vinstchanser genom att insatsen också blir högre. Du kan bjuda in nya medlemmar till ditt bolag genom att ange deras e-postadresser på Svenska Spels hemsida.