Svenska Spel har oerhört stora framgångar med Keno, Vikinglotto, Eurojackpot och Lotto med Joker. I det nya spelet Rubbet strålar alla dessa spel samman i en enda inlämnad bong – Rubbet. Vinsterna som Svenska Spel lockar med är stundtals över 1 miljard kronor men dessa är totala toppvinster och inte rimligt eller logiskt för 1 person att vinna. Se det mer som ett smidigare och enklare sätt att spela de 4 spelen på en gång.

Svenska Spel Rubbet – Hur spelar jag?

Rubbet är egentligen inget eget spel utan ett sorts tillfälligt abonnemang utan bindningstid på de fyra spelen du kan vinna i. Dragningar och vinster meddelas olika i enlighet med de spelen du köpt en andel i via din lottsedel i Rubbet.

När du köper Rubbet kostar det 89 kr och i priset ingår:

Lotto med Joker

2 rader lotto 1 och 2 rader Joker där Drömvinsten finns med, Drömvinsten är för övrigt minst 75 miljoner kronor. Joker ingår med 1 rad där du kan vinna toppvinsten 10 miljoner kronor.

Vikinglotto


1 rad Vikinglotto där du kan vinna på jackpotten och casha in 3-35 miljoner euro.

Keno

1 Rad Keno 11 med Kund Keno och vinster upp emot 15 miljoner kronor.

Eurojackpot.

1 in rad Eurojackpot med Jackpot kan innebära vinster upp emot 10-90 miljoner euro.

Dragningar i Rubbet

Dragningarna i Rubbet sker enligt ett schema som följer:

Lotto med Joker – Onsdagar och Lördagar
Eurojackpot – Fredag
Vikinglotto – Onsdag
Keno – annan dag för att förhindra krock med övriga spel

När du köper Rubbet så ingår fyra stycken miljonspel där du har dragning på veckobasis. Rubbet går endast att köpa online via Svenska Spels hemsida även om man har planer om lansering i fysisk handel i framtiden.
I det fall ett lotteri har uppehåll eller stopp så sänks priset ifrån 89 kr justerat för att motsvara var exempelvis Keno lottandelen kostade utav Rubbets orginalpris.

Rätta Rubbet

Antingen kan du kryssa i under Min Profil på Svenska Spels hemsida att du godkänner att Svenska Spel skickar ut ett mail med en rättad lottsedel av Rubbet efter dragningarna. Du kan även hitta de fyra spelen under Mina Spel och rätta manuellt för att se vilka de vinnande raderna var. Om du får kalla fötter kan du även avbryta ett spel på Mina Spel.

Recension utav Svenska Spel Rubbet

Svenska Spels Rubbet är enligt Spelson.se ett bra sätt för många spelare att kunna spela en bredd utav olika sorters lottospel. Det är inte ett eget spel utan en gottepåse som innehåller ett andelsspel i lottospelen du deltar i, Keno, Eurojackpot, Vikinglotto och Lotto med Joker.

För 89 kr har du chansen att vinna många miljoner kronor även om den matematiska chansen är liten att du ska lyckas med att vinna 1,3 miljarder som den maximala summan är just nu kanske du vinner lite mer än du trott från början? De flesta lottospelarna väljer inte att köpa en Trisslott eller en Rubbet lott för att det är ett logiskt sätt att bli miljonär utan mer en rolig chansning som kanske går in.

Med det tankesättet så är kanske Rubbet inte så pjåkigt endå, 89 kr och mycket spel för pengarna. Vi på Lotto-Redaktionen på Spelson gillar idén med Rubbet även om det kanske översäljs lite med allt snack om miljarder och ”alla” spel som man spelar. Här efterlyser vi istället en ärligare approach där man istället öppet säger att man tävlar i 4 stycken lottospel och det är enkelt och smidigt att slippa köpa flera olika lottosedlar. Själva namnet som Svenska Spel Rubbet är inte heller speciellt optimalt, det finns ett välkänt mobilabonnemang ifrån mobiloperatören Hallon som heter just Rubbet. Helt OK, inte mer än så blir slutbetyget.