Schack är ett klassiskt skicklighetsspel som skulle passa mycket bra för att spela om pengar mot andra på nätet. Tidigare har det funnits ett flertal schacksidor där man kunnat spela om pengar, dock har dessa med tiden försvunnit, främst på grund av det fusk som förekommit. Istället för att tänka ut dragen själv så kan man enkelt låta en dator göra detta.

Att spela schack om pengar på nätet är alltså inte aktuellt på grund av det fusk som förekommer. Däremot är det vanligt med vanliga fysiska tävlingar i schack, där man spelar om riktiga pengar. Antingen en mot en, eller i form av turneringar där vinnaren kammar hem en stor pott. Detta är lagligt att göra så länge schackspelandet sker inom ett slutet sällskap.

Spela på schack på nätet

Det som däremot är möjligt är att spela på schack på nätet genom att satsa på vem som vinner i olika internationella schacktävlingar. Kanske är du väldigt insatt i schack och har bra koll på vem som kommer vinna? Detta spel sker i form av klassiskt oddsspel på någon av de större bettingsajterna på nätet.

Alternativ till att spela schack om pengar

Det främsta alternativet till att spela schack om pengar på nätet är att välja ett annat skicklighetsspel. Ett av de mest populära skicklighetsspelen på nätet är poker. Det finns ett enormt antal pokerrum på nätet där man kan spela mot andra pokerspelare om pengar.