Topptipset är ett spel hos Svenska Spel som likt Stryktipset går ut på att pricka rätt resultat i fotbollsmatcher. Topptipset går till Skillnad mot Stryktipset är ett spel för dig som vill spela lite oftare med lite större chans att vinna. Detta då det finns en ny spelomgång i Topptipset nästa varje dag.

Så går spelet till

Topptipset går ut på att man ska tippa på rätt resultat i åtta olika matcher. Man spelar på matcher i hela världen vilket ger spelet lite mer variation än Stryktipset. Spelet går ut på att man ska pricka rätt resultat i dessa åtta matcher. Man väljer resultatet utifrån 1, X eller 2. 1 innebär att första laget (hemmalaget) vinner, X innebär oavgjort och 2 innebär att andra laget (bortalaget) vinner. Om du inte känner dig säker på matchens utfall så kan du även välja att helgardera eller halvgardera matcher. Detta kallas för systemspel. Det innebär att du spelar på fler än ett utfall i en match. Detta ”system” blir dyrare och dyrare ju fler hel- eller halvgarderingar du lägger in.

Insats per rad

Du kan välja insats per rad i nivåerna 1, 2, 3, 5 eller 10 kronor. Högre insats ger givetvis högre vinst. Lägsta insats är en krona, det vill säga att man köper en enkelrad. Högsta insatsen, vid sju helgarderingar och en halvgardering är 43 740 kronor. Detta är givetvis inget man bör spela för att vinna pengar utan endast ett exempel för att visa hur dyrt systemspel kan bli.

Tipsinfo

Som hjälp för att du ska kunna pricka in rätt utfall i matcherna finns så kallad ”tipsinfo”. Du kan med detta verktyg välja att visa odds för den aktuella matchen, vad svenska folket tror om utfallet uppdelat i procent, tio tidningar, inbördes möten, tabellen, de fem senaste matcherna och formen samt spelanalyser som levereras av TT.

Du kan även ta hjälp för dina rader av ”Xperten”, som ger dig tips som är framtagna av en kombination av experter och slumpen.

Spelstopp

Spelstopp för Topptipset varierar beroende av när matcherna som deltar i tipset börjar. I vanliga fall är spelstoppet 13:59, men kan även vara senare på eftermiddagen/kvällen.

Liverättning

För den som inte har tålamod nog för att vänta tills dess att spelomgången är avgjord erbjuder Svenska Spel en funktion som heter ”liverättning”. Den innebär att du i realtid kan följa matcherna och din kupong, och där se hur många rätt du har.

Vinster

I Topptipset har man kapat bort alla onödiga småvinster. Istället vinner man enbart vid 8 rätt. Vinsten bygger på en pott som beror av hur många spelare som deltar. Återbetalningen till spelarna är 70% i spelet. De högsta vinsterna hittills i år har legat på 39 000 kronor, den lägsta lite över 14 000 kronor. Det är någonstans inom detta intervall som man bör förvänta sig en vinst vid 8 rätt.

Spela Topptipset tillsammans med andra i bolag

Om du vill spela Topptipset tillsammans med andra så kan ni spela ihop i bolag. Då lägger ni en lika stor insats och delar sedan på vinsten. Svenska Spel har en automatisk tjänst för detta som heter Arenan, där man kan bjuda in familj och vänner till bolagsspel.