VikingLotto är ett lotteri för alla vikingar där ute som erbjuds av Svenska Spel. Spelet fungerar som ett klassiskt lotterispel, där man ska pricka in rätt lottorad samt rätt så kallade vikingnummer. På den här sidan tittar vi lite närmare på Vikinglotto, samt ger några användbara tips till dig som ska spela.

Så går spelet till

I VikingLotto ska man välja ut 6 nummer mellan 1-48 samt pricka in 1 av 8 olika Vikingnummer. Dina 6 ordinarie nummer kan du antingen välja själv, alternativt ta hjälp av Svenska Spels slumpverktyg HuxFlux, som slumpar fram 6 olika nummer till dig. Utöver dina ordinarie nummer ska du sedan välja ett vikingnummer. Du väljer sedan hur många lottorader du vill spela med, samt över hur många veckor som du vill spela.

Färdiga spelpaket

För dig som inte har tid att själv ta fram nya lottorader så går det även att köpa färdiga lottopaket inom Vikinglotto. Detta erbjuds i paketen Vikinglotto 60 och i Vikinglotto 120. Du kan välja att använda de färdiga lottoraderna eller att slumpa fram nya med hjälp av ”HuxFlux”.

Systemspel

Du kan även öka dina vinster genom systemspel på VikingLotto.

Joker

Joker är ett tilläggsspel till VikingLotto där man kan vinna miljonbelopp. Dragningen av Joker sker på onsdag i samband med Lotto.

Spelstopp

Du kan spela på Vikinglotto fram till och med onsdagar klockan 18. För dig som även spelar med Joker är det spelstopp klockan 17:15. Dragningen är en internationell dragning som för tillfället inte visas i Sverige.

Rätta spel

Runt 20-tiden på onsdagar är dragningen avgjord. Du kan då logga in på Svenska Spels hemsida och rätta din VikingLotto-kupong.

Vinster

VikingLotto är ett lotteri som är känt för sina stora vinster. Jackpotten är alltid minst 3 miljoner euro. Men jackpotten kan sträcka sig ända upp till 35 miljoner euro beroende av hur stor potten är och hur många det är som har spelat. För att vinna jackpotten behöver du ha 6+1 rätt. Men du kan även vinna när du får så lite som tre rätt.

I Joker har du möjlighet att vinna olika mycket beroende av hur mycket pengar som du satsar. Om du satsar 10 kronor kan du vinna 10 miljoner, 20 kronor 20 miljoner och 30 kronor 30 miljoner kronor. För att vinna i Joker behöver man ha 7 rätt. Men även så lite som 2 rätt ger vinst.

Spela Vikinglotto i bolag

Du kan även välja att spela VikingLotto i bolag, det vill säga tillsammans med familj, vänner och bekanta. Du kan enkelt skapa ett bolagsspel för VikingLotto på Svenska Spels hemsida och sedan bjuda in möjliga deltagare genom att ange deras e-postadresser.

Hur mycket kostar en lottorad i VikingLotto?

Varje lottoraf i VikingLotto kostar 10 kronor. Väljer du de färdiga paketen VikingLotto 60 eller VikingLotto 120 så får du alltså 6 respektive 12 lottorader.

Stort lotteri som finns i flera länder

VikingLotto är ett internationellt lotteri som finns i flera länder. Bland annat går det att spela på VikingLotto i Norge, Danmark, Island, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Sverige. Det var först 2017 som det blev möjligt att spela Vikinglotto över nätet, något som förmodligen lär öka speldeltagandet betydligt under kommande månader och år.