De allra flesta har skrapat ett stort antal trisslotter i sitt liv. Trisslotter är både en populär gåva och ett kul spänningsmoment att förgylla sin vardag med.

Men hur stor är egentligen chansen att man ska vinna på den Trisslott som man skrapar?

Vinstchansen på Trisslotter är ungefär 21,6%. Detta avser chansen att vinna någon typ av vinst, stor som liten. Man kan därför på ett ungefär räkna med att var femte trisslott är en vinnarlott. Har man väl fått tag på en vinnarlott så är sannolikheten stor att vinsten på denna inte är särskilt stor. Sannolikheten att den vinnarlott som man skrapar ger en vinst på 30 kronor är ungefär 41,6%, att den vinstlott som du skrapar har en vinst om 60 kronor har ungefär en sannolikhet om 48,3%. Utifrån detta kan man alltså sammantaget säga att sannolikheten att vinstlotten har en vinst om 30 eller 60 kronor är ungefär 89,8%.

Sannolikheten att vinna större summor på en trisslott är alltså ganska liten. Att ta hem den största vinsten på triss, vilket är Triss Månadsklöver, har sannolikheten 1 på 2 000 000.

Informationen på denna sida har tagits fram utifrån den officiella vinsplanen för Triss som finns på Svenska Spels webbplats.